Underbara dag


Sov riktigt länge idag, ialla fall för att vara jag, sov till 10.30. Cyklade bort till hästarna och gav dem mat och lite kärlek. Cyklade hem igen och kollade genast upp om nya Greek avsnittet kommit ut och javisst hade det de! Satte mig ute och solade lite i det härliga vädret. När jag fått hem Greek kunde jag inte hejda mig uten vart tvungen att se det direkt. Efter Greek bestämde jag mig för att göra någonting vettigt så jag tog mig ut till hästarna igen, jaghade bestämt mig för en ridtur idag. Fångade Jasen lätt som en plätt idag (Jag fuskade med hjälp av ett äpple). Han brukar annars spring iväg men inte idag inte. Ridturen gick helt okej. Han stannade och kollade in lite saker men det var inga problem att få honom att gå framåt igen. Ritten vart dock inte lång, ville inte dra ut på det allt för mycket första gången. Efter ritten stog vi och mös lite, han är en sån himla trevlig häst när han väl vill!

Resterande dag har jag tvättat, lagat mat och gjort lite annat småpyssel. har bland annat suttit och kollat på sadlar, är himla sugen på en ny sadel till Jasen men ska vänta tills allt blir klart om marker och foderavtal. Hade hoppats på att få se på den nya filmen 21 men icke. Just nu sitter vi och kollar på Tolken, jag, niclas och pappa. Tror att 21 hade vart mycket bättre, denna är trist, inte min typ av film.

Imorgon är det jobb som gäller, 12-17. Ska åka in till staden lite tidigare och kolla upp lite saker. Bland annat betalningen av min mobilräkning jag fick efter att den vart inne på lagning. Fick betala några hundra för mycket.

Love/S´

En dag lik alla andra

Idag har jag jobbat och stått i hela dagen. Under kvällens gång har jag vart hos hästarna och pysslat. Pratade med Jossan igår och blir det som jag vill så står Jasen, Aragon och Pluto som mina foderhästar snart. Får se hur vi gör upp i avtalet men jag hoppas att de stannar, ialla fall  minst ett år. Har precis sett ett avsnitt Ugly Betty, förstår inte hur vissa serier gör att man blir helt besatt. Imorogn är det Gossip Girl, Wildfire och Greek som gäller. Funderar på att åka till Niclas ikväll också, vi ska väl mysa och kolla på film. Får se om man törs se Super Size Me. Jag kanske inte vågar äta Mc D mat längre efter det eller så gör det att jag känner mig mer tvingad till motion, får väl hoppas på det senare för Mc D är ju gott!  

Nästa helg blir det kanske att besöka Kalmar då? Ska nämligen hämta Jossans sommarbil hos hennes moster, samtidigt tänkte vi ta en sväng på krogen, kanske. Någon som vet något bra ställe man kan besöka? Vi är öppna för förslag. WE JUST WANT TO HAVE FUN!

Love/S`

Hur ska jag bryta mitt vardagliga mönster?


Min enda lediga dag den här veckan och så ska det regna? Inte blir det någon ridtur idag inte eller får se ifall vädret tillåter det lite senare. Annars blir det att städa rummet eftersom jag skjutit på det ett bra tag och det är verkligen på tiden nu. MÅSTE dra mig ut till hästarna sen, de ska få lite pyssel och Aragon ska få lite nyslipade hovar. Han är föresten bättre nu. Han är det första som kommer när man närmar sig hagen och gnäggar när man kommer med mat. Enorma framsteg om man ser tillbaka på hur dålig han var för någon vecka sedan. Mamma och jag ska nog ta en promenix med småttisarna sen så de och vi får lite motion.

Nu känns det som livet gått och blivit lite för enformigt igen, bara samma saker hela tiden. Varför är det så svårt att bryta mönstret? Har man bara en dag att gör någonting anorlunda på är det svårt att göra något riktigt ovanligt. Vill jag bryta mönstret tar jag en sväng på stan och shoppar. Det är dock inget roligt längre eftersom jag redan har en överfull garderob med kläder som jag inte använder. Jag har alltid samma kläder på mig då jag är "uniform" på jobbet och när jag kommer hem har jag mjukiskläder eller ridkläder, hinner aldrig använda mina vardagliga kläder. Så vad ska jag göra för att bryta mönstret?

Love/S`

Väl spenderad tid



Igår besökte vi (Jag, Jossan och Jenifer) Ullared för att shoppa lite (vad annars gör man där?). Förutom bilresan hem var det en mycket lyckad och trevlig dag. Shoppade inte upp alla mina pengar men fick en hel del nya kläder och små prylar. (Jacka, tröjor, mjukisbrallor, rycktsaker och hårprylar m.m) Bilresan hem var en evighet, vi var trötta, hungriga och ville hem och plocka upp alla våra nyinköpta saker. Väl hemma lade vi oss och tittade på ett avsnitt Greek sedan lade vi huvudet på kudden och somnade direkt.

Idag var det svårt att slå upp ögonen, de ville gärna vila ett tag till. Det var bara att ta sig i kragen och dra sig upp för att hovslgaren skulle komma och verka de små liven. Verkningen gick bra, hästarna var så duktiga och tålmodiga, förutom Pluto som gärna ville stå på två ben istället för tre, men det gick relativt smärtfritt och fort ändå. Hovarna blev som nya igen och hästarna verkar trivas i dom. Efter verkningen var det dags att rida och prova dom nya hovarna. På gruset var det lite ömt men i övrige gick de jätte fint. Lite fick vi också jobba då vi tänkte äventyra lite genom att rida utan stigbylar, låter inte så svårt men det är det när hästarna gärna drar iväg och gärna travar i skogen på ojämn mark. Efter ridturen åt vi och sedan var det dags för Jossan att bege sig hem till staden. Själv gick jag och lade mig för att vila någon timme iställer vart det tre, men så skönt det var att få sova en stund.

Imorgon jobbar jag kväll så under dagen tänkte jag rida lite i paddocken, barbacka! Sedan blir det att städa mitt rum som ser ut som ett bombnedslag. Vill möblera om det också men kommer inte på någon bra lösning. Jag måste göra mig av med en möbel, har kommit fram till att jag har en möbel för mycket för min yta. Hm, få se vilken möbel som åker ut.

Natti natt

Love/S´


RSS 2.0